Як приготувати темпурні роли

"Темпура" - дуже популярна страва японської кухні з риби, овочів та морепродуктів приготованих в клярі і обсмажених у фритюрі.

"Темпура" - страва настільки ж японська, як і європейська. Рецепт був запозичений у португальців, міссіонери яких прибули до Японії, і на стільки 'об'японився', що зараз важко в ньому пізнати західне коріння.

Техніку приготування гарячих ролів ми покажемо Вам на прикладі "Темпура Сяке".

Необхідні інгредієнти:

1) 1/2 листа норі

2) 120г рису для суші (вже вареного)

3) 25г лосося

4) 20г авокадо

5) 1 яйце

6) 1ст. л. борошна "Tempura"

7) 15г панірувальних сухарів "Panko"

8) соняшникова олія

Приготування

Візміть 120г вареного рису і викладіть на 1/2 листа норі (норі зазделегідь потрібно розрізати навпіл). Щоб рис не прилипав до рук, змочіть їх водою.

Розкладіть рис рівномірно по листу норі так, щоб ближче до Вас рис виступав на 0,5см за норі, а далі від Вас навпаки - не був розкладений до кінця.

Це виглядає ось так.

Потім акуратно переверніть норі з рисом на другу сторону.

Викладіть лосось і авокадо.

Підсуньте норі з рисом до себе на край циновки.

І, притримуючи пальцями, акуратно закручуйте.

Прирівняйте долонями з обох сторін краї.

Візміть 1 яйце.

Додайте 1ст. л. борошна "Tempura".

Все це гарно змішайте і повністю обмочіть рол в клярі.

Обтрусіть сухарями "Panko".

Вийде ось такий рол.

Зазделегідь розігрійте соняшникову олію у фритюрниці (також можна використати звичайну глибоку пательню). Потім покладіть туди рол.

І підсмажте до золотистої скоринки.

Ось така смакота має вийти)

І розріжте акуратно рол на 8 частин.

Все, "Темпура Сяке" - готова! Смачного.

Купити інгредієнти:
Філе лосося (сьомги) слабосолоне 180г

Подробнее
Цена: 82 грн
Рис варений "Nishiki" преміум 960г

Подробнее
Цена: 70 грн
Сушені водорості "Nori Gold" 10 аркушів

Подробнее
Цена: 60 грн
Борошно для темпури "Tempura" 400г

Подробнее
Цена: 49 грн
Панірувальні сухарі "Panko" 140г

Подробнее
Цена: 38 грн
Сушені водорості "Nori Gold" 50 аркушів

Подробнее
Цена: 280 грн
Соєвий соус "Kikkoman - Soy Sauce" 250мл

Подробнее
Цена: 54 грн
Японський хрін "Wasabi Powder" 30г

Подробнее
Цена: 22 грн
Імбир маринований "Gari Pink" 250г

Подробнее
Цена: 43 грн
Рисовий оцет "Mitsukan - Rice Vinegar" 250ml

Подробнее
Цена: 48 грн

Рекомендуємо переглянути

Приготування суші

Як готувати суші - Рол "Боніто"

Як приготувати суші - Рол "Філадельфія"

Імбир - Як зробити квіточку з імбиря

Приготування суші відео