Смак суші на 90% залежить від рису. Але далеко не всі вміють його правильно приготувати. В першу чергу слід зазначити, що звичайний рис не підходить для суші, оскільки він не набуде клейкої консистенції, яка необхідна для приготування ролів. Для цього використовується спеціальний рис для суші - найпопулярніший серед них "Нішікі", який представлений в нашому магазині.
Взагалі, існує багато способів приготувати рис для суші. До Вашої уваги представимо один з них.
Необхідні інгредієнти:
1) 500г рису (2,5 стакана)
2) 600мл води (3,4 стакана)
3) 130мл заправки (0,5 стакана) - рецепт подано нижче
4) 10г водоростей комбу (за бажанням)
Перш, ніж варити рис, його необхідно промити. Промивати слід до тих пір, поки вода не залишиться чистою. Після цього можна варити рис.
Покладіть на дно каструлі водорості комбу (не обов'язково), покладіть зверху рис і залийте водою. Накрийте кришкою і доведіть на середньому вогні до кипіння. Зробіть вогонь дуже слабким і кип'ятіть на повільному вогні 20 хвилин, поки вся вода не вбереться. Знову додайте вогонь на 10 секунд, а потім вимкніть його. Бажано відразу не відкривати кришку, а дати настоятися 15-20 хвилин.
За той час можна приготувати заправку для рису.
Необхідні інгредієнти:
1) 110мл рисового оцту (0,4 стакани)
2) 2,5ст. л. цукру
3) 1ч. л. солі
Все це потрібно перемішувати, поки цукор і сіль повністю не розчиняться (можна поставити в окремій каструльці на маленький вогонь, але не доводьте до кипіння).
Потім дістаємо рис, заливаємо його заправкою і кожні 4-5 хвилин перемішуємо до повного вистигання.
Все - рис готовий! Смачного.
Купити інгредієнти: | |
Рекомендуємо переглянути
Рецепти суші - Роли "Урамакі"
Приготування суші вдома - Нігірі "Сяке"
Приготування ролів "Темпура"