Як варити креветки

Друк

Щоб приготувати нігірі "Ебі", потрібно правильно зварити креветки. А саме, вони повинні бути рівними, не скрученими.

Для цього візміть тигрову креветку без голови розміром 16/20 (зазвичай для суші використовують такі).

Також візміть дерев'яну шпажку. Якщо немає, можна використати звичайну зубочистку (Шпажку простіше буде потім виймати з вареної креветки).

І нанизайте креветку на цю шпажку по всій довжині під панциром.

Має вийти ось така рівна креветка.

Нанизавши всі креветки, вкиньте їх в кип'ячу воду. Ніяких приправ, солі додавати не потрібно, оскільки креветка сама по собі може бути вже солоною. І варіть 3-5 хвилин. Після варки витягніть їх з каструлі і вкиньте в холодну воду.

Після повного вистигання  покручуючими рухами вийміть шпажки з креветки. Будьте обережні, щоб в креветці не лишилось ніяких дерев'яних скалок від шпажок.

Обережно очистіть креветку від панцира.

Ось і все - креветка для приготування суші готова!

Купити інгредієнти:
Креветка чорна тигрова, б/г 100г

Подробнее
Цена: 57 грн
Морський гребінець "Hotate" 100г

Подробнее
Цена: 76 грн
Соєвий соус "Kikkoman - Soy Sauce" 250мл

Подробнее
Цена: 54 грн
Японський хрін "Wasabi Powder" 30г

Подробнее
Цена: 22 грн
Імбир маринований "Gari Pink" 250г

Подробнее
Цена: 43 грн
Рисовий оцет "Mitsukan - Rice Vinegar" 250ml

Подробнее
Цена: 48 грн

Рекомендуємо переглянути

Приготування суші

Приготування суші в домашніх умовах - Рол "Аляска"

Рецепти ролів - Рол "Каліфорнія Унагі"

Рецепти суші - Роли "Урамакі"

Приготування ролів "Темпура"