Щоб приготувати нігірі "Ебі", потрібно правильно зварити креветки. А саме, вони повинні бути рівними, не скрученими.
Для цього візміть тигрову креветку без голови розміром 16/20 (зазвичай для суші використовують такі).
Також візміть дерев'яну шпажку. Якщо немає, можна використати звичайну зубочистку (Шпажку простіше буде потім виймати з вареної креветки).
І нанизайте креветку на цю шпажку по всій довжині під панциром.
Має вийти ось така рівна креветка.
Нанизавши всі креветки, вкиньте їх в кип'ячу воду. Ніяких приправ, солі додавати не потрібно, оскільки креветка сама по собі може бути вже солоною. І варіть 3-5 хвилин. Після варки витягніть їх з каструлі і вкиньте в холодну воду.
Після повного вистигання покручуючими рухами вийміть шпажки з креветки. Будьте обережні, щоб в креветці не лишилось ніяких дерев'яних скалок від шпажок.
Обережно очистіть креветку від панцира.
Ось і все - креветка для приготування суші готова!
Купити інгредієнти: | |
Рекомендуємо переглянути
Приготування суші в домашніх умовах - Рол "Аляска"
Рецепти ролів - Рол "Каліфорнія Унагі"
Рецепти суші - Роли "Урамакі"
Приготування ролів "Темпура"