У японській кулінарії макісу - циновка (коврик) з бамбука, переплетений бавовняною ниткою, який використовується для приготування ролів. Такі циновки за розміром бувають 24*24см і 27*27см, а за товщиною бамбукових паличок: дрібні і грубі. Якою готувати суші вдома - вибирати Вам. Всі вони однаково якісні і функціональні.
Але для того, щоб макісу служила Вам довше, за нею необхідно доглядати, а саме - обгортати харчовою плівкою. Як це правильно робити показано на фото. (Використана груба макіса 27*27см).
Перш за все, необхідно навчитися розрізняти внутрішню і зовнішню сторони циновки. На фото нижче показана внутрішня сторона. Цією стороною макіси закручують роли.
А це зовнішня сторона.
Візміть харчову плівку, покладіть навпроти себе і розмотайте на довжину, яка дорівнює 1,5 довжині макіси. І верхній край загорніть до середини, як на фото. Макіса має лежати так, щоб бамбукові палички були перпендикулярні до рулона харчової плівки, і, відповідно, до Вас. Бо інакше нічого не вийде.
Далі розмотайте плівку і переверніть макісу на 180°.
Повторюючи таку процедуру достатньо зробити 3-4 шари плівки з кожного боку.
Також, на кожному кроці розгладжуючими рухами потрібно витискувати повітря з-під плівки.
Дуже важливо закінчити обмотувати циновку так, щоб останній півшар плівки був загорнутий на внутрішню сторону циновки. Це робиться для того, щоб руками, коли Ви будете скручувати рол, не розмотувати циновку.
Ось так виглядає обгорнута циновка. Але це ще не все.
Необхідно добре витиснути повітря з-під плівки. Для цього візміть зубочистку і проколіть дірочки з обох сторін циновки.
Складіть її як показано на фото і добряче стисніть. Це можна зробити кілька разів.
І останній крок: треба підправити краї плівки, щоб всередину нічого не потрапляло. Для цього сірником обережно розтопіть плівку так, щоб, склеюючись, утворився шов. Таку прцедуру зробіть з обох боків.
От і все - макіса готова до використання!
Купити коврики: | |
Рекомендуємо переглянути
Як робити суші - Роли "Норімакі"
Приготування суші вдома - Нігірі "Сяке"
Васабі - Як зробити листочок з васабі
Як приготувати суші вдома - Нігірі "Ебі"