"Норімакі" - це традиційні японські роли. Їх ще називають просто - макі-роли. А "в народі" вони славляться, як роли "рисом всередину". Зазвичай такі роли готують з однією начинкою, вагою 30г (на свій смак). Якщо покладете більше, Ви просто не скрутите гарно рол.
Як робити суші "норімакі" покажемо Вам на прикладі приготування ролу "Сяке-макі" (з лососем).
Необхідні інгредієнти:
1) 1/2 листа норі
2) 80г рису для суші (вже вареного)
3) 30г начинки (в нашому випадку це лосось)
Приготування
Візміть листок водоростей норі і розріжте вздовж паралельних полосок на дві рівні частини.
Покладіть 80г рису.
Рівномірно розкладіть рис так, щоб на ближньому до Вас краю норі рис повністю їх покривав (але не виступав, як в ролах урамакі). А на дальньому краю залише полоску норі шириною 1-1,5см. Цей шматок норі знадобиться, щоб "склеїти" рол.
Викладіть посередині рису начинку.
Підсуньте норі з рисом до себе на край циновки.
І, притримуюючи пальцями, акуратно закручуйте.
Старайтесь закрутити так, щоб рису не було видно, як на фото нижче. Щоб рол "склеївся", полоску норі, що лишилась, змочіть трішки водою.
І далі закручуйте рол.
Надайте йому необхідної форми.
Підрівняйте краї.
Має вийти ось так.
Перед тим, як розрізати рол, зачекайте 1-2 хвилини, щоб він добре склеївся.
І розріжте рол на 8 рівних частин. Щоб рис не прилипав до леза ножа, змочіть його водою.
Ось і все, "Сяке макі" готові! Смачного.
Купити інгредієнти: | |
Рекомендуємо переглянути
Як приготувати суші вдома - Нігірі "Ебі"
Приготування ролів "Темпура"